URGENT

La Diputació destina 46.500 € al manteniment de camins a Palafolls

Compartiu aquesta història
El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, amb l'alcalde d'Òrrius, Jordi Rull, en un dels camins del municipi que s'arranjaran. Foto: Ramón Viladomat. Diputació de Barcelona
El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, amb l’alcalde d’Òrrius, Jordi Rull, en un dels camins del municipi que s’arranjaran. Foto: Ramón Viladomat. Diputació de Barcelona

Es tracta d’una inversió de 773.000€ a tota la comarca. En total s’actuarà en 44 camins de 17 municipis, entre ells Palafolls, Tordera i Calella.

Aquest programa, segons la Diputació, té com a objectiu donar suport econòmic als municipis alhora d’arranjar i mantenir els vials de competència municipal.

Els camins municipals són una eina bàsica per l’assentament de la gent al territori, i permeten comunicar amb urbanitzacions, en polígons industrials i en les zones rurals.

Fins era el propi Ajuntament el que s’encarregava de les tasques de millora dels camins amb finançament propi, ara, el de Palafolls comptarà amb 46.500 euros per arranjaments puntuals en camins municipals.

Aquest Pla Complementari se suma a altres serveis als ajuntament en matèria de camins municipals, com ara les investigacions de titularitat o els catàlegs de camins d’un àmbit municipal.

A nivell global, el programa de millora i manteniment de camins municipals té un pressupost d’11,2 MEUR per al mandat 2016-2019 i servirà per arranjar un més de 500 camins que representen 1.650 km, el 9% dels vials municipals de la demarcació de Barcelona.

Segons la Diputació, les actuacions permetran la creació de 200 llocs de treball temporals mentre s’executin les obres i se’n beneficiaran més de 185.000 usuaris directes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics