URGENT

“Ens hem sentit menystinguts, el pacte s’hagués trencat igualment”

Compartiu aquesta història
Carme Ponsa (JxM)
Carme Ponsa (JxM)

Carme Ponsa, cap de llista de Junts Per Malgrat, governava amb el PSC des del mes de juny. El pacte no ha arribat ni a la meitat del mandat, s’ha trencat 18 mesos després. La moció de censura, que passa demà pel ple,  la proposa com a alcadessa de Malgrat, al costat d’ERC, PDeCat i la CUP.

 

Perquè feu aquest pacte ERC, PDeCat i la CUP?

Hem vist que teníem més coses que ens unien que no les que ens separen, i per tant hem pensat que pot ser un bon projecte pels malgratencs i malgratenques.

Fa 18 mesos de les eleccions i aleshores vam creure que el soci més convenient era el PSC. Hi ha hagut desavinences importants dins de l’equip de govern i nosaltres ja teníem previst trencar el pacte. Nosaltres sempre havíem pensat que l’alcalde canviaria la seva manera de fer amb nosaltres.

Desavinences com ara quines?

Al ser el soci minoritari ens ho han recalcat diverses vegades, ens hem sentit menystinguts. No comptavem amb el seu recolzament en moltes activitats i projectes que volíem tirar endavant. L’últim va ser a l’hora de pactar els pressupostos. Vam tenir diverses diferències però finalment vam cedir pensant que la situació es podria reconduir. També hi havia una manca de comunicació interna molt gran.

Haguéssiu marxat igualment?

Sí, han sigut un cúmul de situacions: Poca confiança, transparència i secretisme. Nosaltres no volíem continuar amb aquest soci (PSC) perquè ens devem a l’electorat de Malgrat.

Quins punts en comú teniu amb la resta de partits de la moció?

Volem treballar pel poble, un govern obert i que sigui molt transparent. Hem arribat a uns acords i compromisos per fer un Malgrat de futur i el muncipi que es mereixen els malgratencs.

Tindrà estabilitat de govern un quatripartit?

Sí, sinó no haguéssim fet aquest pas. No pensem amb ocupar cadires com s’ha dit, l’únic objectiu és treballar pel poble i pensem que tots 4 units ho podem fer bé.

Quins són els pilars del nou govern?

Tenim uns objectius: perseguir una pràctica política propera, senzilla i sense dèficits democràtics, lluny del clientelisme i l’abús del poder. Volem també establir un clima polític entre govern, oposició i ciutadania per arribar al consens a partir del debat i prioritzar l’atenció a les necessitats bàsiques.

Què passarà amb els pressupostos que es van aprovar amb el vot de JxM?

Algunes inversions prioritàries continuaran, d’altres com el carrer Llibertat, Carme i Sant Elm se suspendrà. El primer que farem serà seure els 4 partits.

Quin pes té d’independentisme en el nou govern?

L’ independentisme hi és present a l’acord. Des de JxM defensem el que pensa la majoria i ja va quedar clar fa un temps que el grup, majoritàriament, està a favor de la independència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics