URGENT

El nou govern de Malgrat vol ser més transparent, participatiu i intel.ligent

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre es va presentar el que ha de ser el nou govern de Malgrat, un cop prosperi la moció de censura que han presentat els partits sobiranistes contra l’actual govern del PSC.
El nou govern estarà composat per JxM, ERC, PdeCat i la CUP; 10 dels 17 regidors del consistori malgratenc.
En la presentació d’ahir al Centre Cultural, els partits que impulsen el nou govern van presentar el nou pacte de govern com una oportunitat de fer les coses d’una altra manera.
De fet Ramir Roger, cap de llista d’Esquerra, denunciava que fins ara s’ha governat des del clientelisme i d’esquena al ciutadà. A més explica que el PSC sotmet sempre als seus socis de govern, menystenint-los i diluint-los.

Segons Núria Casajuana, de la CUP, fins ara s’ha governat de forma presidencialista i autoritària a Malgrat, sense que l’actual alcalde socialista, Joan Mercader hagi canviat la dinàmica dels últims governs. Per això Casajuana explica que amb el nou govern es trenca el règim del 78 a Mlagrat.

Casajuana, l’artífex de la unió dels 4 partits sobiranistes malgratencs, explica que el PSC ha tingut sempre una actitud de dividir l’oposició, creant mal ambient.

Presentació de l'acord de govern "Obrim Finestres". RP
Presentació de l’acord de govern “Obrim Finestres”. RP

Neus Serra, del PDeCat explica que tot i les pressions rebudes pel propi partit a nivell comarcal, la formació prioritza els interessos locals i dels ciutadans. En aquest sentit la portaveu dels exconvergents, assegura que és més el que els uneix que el que els separa, i que el desig no és de cadira ni poder sinó de fer un nou projecte de poble i d’administració.

En la presentació d’anit, que va aconseguir omplir el centre cultural malgratenc, es va anunciar la creació d’un comitè de govern amb representació de les 4 formacions per tal de poder consensuar les polítiques i evitar un sistema presidencialista. També es va anunciar que el s’anul•larà el projecte de reurbanització dels carrers Llibertat i St Elm, una de les últimes polèmiques a Malgrat.
Avui a l’informatiu de Ràdio Palafolls entrevistarem a la futura alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics