URGENT

El PDeCat amenaça amb l’expulsió els regidors de Malgrat

Compartiu aquesta història

Recolzar la moció de censura als regidors del PDeCat, Neus Serra i Jofre Serret, els podria costar que els fessin fora de la formació. La direcció comarcal del partit  ha advertit als dos regidors que si la moció tira endavant amb el seu suport, se’ls obrirà un expedient disciplinari que podria acabar amb expulsió.

La formació comarcal  ha manifestat la voluntat de “respectar la llista més votada de Malgrat de Mar, que va ser el PSC, que va obtenir 6 dels 17 regidors”.  En el comunicat també defensen un “enteniment” entre el PDeCat i socialistes per formar un “govern fort i estable”. Són declaracions de Carles Bosch, president del PDeCat al Maresme.

El grup del Maresme no recolza la moció de censura i amenacen que, en cas que prosperés, “quedaran automàticament desautoritzats i se’ls obrirà un expedient que pot portar-los a l’expulsió del partit”.

L’avís s’ha fet després de la convocatòria de les quatre formacions de la moció, ERC, PDeCat, CUP i JxM, per presentar el seu acord de govern aquest vespre al Centre Cultural de Malgrat amb el lema “Obrim finestres”, i també els motius pels quals s’han unit per fer fora l’alcalde Joan Mercader, a només dos dies de portar la moció al ple aquest dimecres.

D’altra banda, en declaracions al diari Ara, David Saldoni, responsable de l’àrea de món local del PDECat a nivell nacional, defensa l’autonomia local. Admet que “no es pot obligar cap grup municipal a prendre cap decisió”, que les ruptures depenen de la “casuística de cada població” i que la decisió final recau en els municipis. Bosch manté, però, que la directiva comarcal no comparteix l’opinió amb la cúpula nacional, i que si s’obrís l’expedient disciplinari, defensarien la seva posició davant el consell.

Anteriorment, el PDeCat ja havia manifestat que no estava d’acord amb la moció que recolzen els seus dos regidors de Malgrat. Al Consell Comarcal governen junts amb el PSC, que ja van avisar que en cas que la moció prosperés trencarien el pacte. Així, la moció no compta amb el suport del PDeCat a la comarca i si Serra i Serret tiren endavant, se’ls podria fer fóra.

D’altra banda, mitja hora abans del ple de la moció convocat a les 12, se’n farà un altre d’extraordinari perquè el nou regidor de Cultura, Sergio Ortín, prengui possessió del càrrec després de la renúncia d’Albert Cuní.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics