URGENT

Veïns de Blanes s’organitzen per socórrer els sense sostre

Compartiu aquesta història

indigentLa iniciativa compta amb 150 col·laboradors. Organitzada per una blanenca a través de les xarxes socials, consisteix en fer sortides diàries per fer un recompte i donar ajuda a les persones sense sostre.

Les rondes veïnals volen evitar que ningú passa gana ni fred, sobretot ara a l’hivern quan les temperatures nocturnes cauen. Fa una setmana que està en funcionament i ja té 150 seguidors i també la col·laboració de diverses entitats, segons publica el Diari de Girona. La intenció és localitzar i ajudar als que viuen en situació de vulnerabilitat.

La mobilització es va fer a través de les xarxes socials i al WahtsApp i després de reunir-sep er organitzar-se, van començar a realitzar les primers rondes pels carrers aquest dilluns. Busquen persones que viuen al carrer, en cases ocupades o en caixers. L’objectiu de la impulsora és elaborar un cens per saber exactament quantes persones sense sostre viuen a Blanes i saber on trobar-los.

Hi col·laboren associacions com ara la PAHC, amb el servei de roba de recollida d’abrics i mantes, la PAH o el Banc de Temps de Blanes.

Preveuen enviar de cara  a la setmana que ve un escrit a l’Ajuntament de Blanes per informar-los de la iniciativa ciutadana i demanar que s’habilitin instal·lacions que acollin persones que viuen al carrer i que cobreixin les seves necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i descans.

El rotatiu recull que el consistori va recordar l’existència de Serveis Socials i que hi poden contactar totes les persones que ho  necessitin, així com també l’existència de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge  i la Pobresa Energètica, formada per tècnics de l’Ajuntament, però també de treballadors socials, la PAH, Creu Roja i Càrites, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics