URGENT

Alarma pel vessament d’aigües fecals a Pineda

Compartiu aquesta història

 

Visita del conseller Rull a les destrosses del temporal a Pineda de Mar. Foto. O.D
Visita del conseller Rull a les destrosses del temporal a Pineda de Mar. Foto. O.D

Entre els nombrosos danys, el més preocupant a Pineda és el vessament d’aigües residuals del col·lector i també l’afectació de la via del tren. El passeig ha desaparegut destrossat pel temporal i s’ha desplaçat el terreny a un metre de la via del tren.

Les fortes onades van rebentar el col·lectar que transporta les aigües brutes fins a la depuradora de l’Alt Maresme i que es van acabar vessant al mar.

Segons recull el Punt, l’empresa que treballa pel Consell Comarcal del Maresme ja hi està actuant i en la visita d’ahir del conseller, va assegurar que també hi intervindria l’Agència Catalana e l’Aigua per solucionar el més aviat possible el vessament.

Pel que fa a l’afectació de la via del tren, els tècnics i Adif hauran d’estudiar quina és l’afectació per resoldre-la i poder garantir la seguretat dels trens al seu pas per Pineda.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va assegurar que l’Ajuntament no pot assumir el cost de les destrosses i confia en què l’Estat hi intervingui, ja que és qui té la titularitat de les costes.

El litoral maresmenc ha sigut el més afectat pel temporal dels últims dies. Aquest matí han començat les tasques per reparar aquesta canonada trencada pel temporal, una reparació provisional i urgent realitzada pel consell comarcal. Una mesura temporal per evitar que les aigües acabin al mar.

 

Foto portada. Camí de la Pomereda i platja dels càmpings de Malgrat. RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics