radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
3 de cada 4 estudiants de Malgrat pateixen problemes d’esquena
, / 1436 0 0

3 de cada 4 estudiants de Malgrat pateixen problemes d’esquena

COMPARTEIX-HO
Inici » 3 de cada 4 estudiants de Malgrat pateixen problemes d’esquena

Un mala postura mentre s’usa el mòbil, la tableta, l’ordinador i la sobrecàrrega de la motxilla serien les principals causes del mal d’esquena que s’ha detectat en la majoria de nens i nenes en edat escolar a Malgrat de Mar. En concret, aquesta situació afectaria un 75% dels infants.

Així ho indica un estudi elaborat per dues fisioterapeutes del municipi, Meritxell Egea i Melanie Maibach. L’informe s’ha realitzat entre uns 200 escolars d’11 i 12 anys de diferents centres educatius. Ho explica Meritxell Egea, una de les impulsores de l’estudi.

Les professionals avisen que aquesta problemàtica va en augment i que cal posar-hi remei. Entre d’altres solucions, assenyalen que treballar la prevenció. En aquest sentit, les fisioterapeutes proposen que s’implanti a totes les escoles de Malgrat de Mar un programa específic dedicat a la higiene postural. Una mesura que serviria per millorar la qualitat de vida i la salut dels menors.

Un treball de prevenció on demanen que s’impliqui tant la comunitat educativa com els pares i mares dels alumnes.