URGENT

Tordera i Blanes defensen la protecció del delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

Han sigut els primers municipis en apostar per la creació d’una taula de treball per la protecció del delta de la Tordera, que ha de comptar amb representació dels ajuntaments que hi limiten: Blanes, Tordera, Malgrat i Palafolls.

El text aprovat proposa treballar en la redacció d’un estudi que permeti avaluar l’estat actual de la desembocadura del riu i que hauria de comptar amb representació dels ajuntaments implicats, però també amb l’Agència Catalana de l’Aigua, la direcció general de Costes, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i entitats mediambientals i propietaris afectats.

Pel que fa a Palafolls, segons ha informat l’Ajuntament, encara estan estudiant la seva adhesió a la taula. D’altra banda, Malgrat de Mar, el quart municipi que limita amb l’espai natural, no inclou cap  moció per entrar a formar part del pla integral en el ple de demà passat.

Blanes ja havia aprovat construir aquesta taula el 2013,però la idea es va mantenir al calaix. Ara ha sigut ICV-EUiA i Batega per Blanes els que han tornat a reclamar el compromís.

Tordera ha seguit el seu exemple i tots els grups han aprovat per unanimitat la moció presentada pel PDeCat i ERC per la protecció del delta.

L’espai natural s’ha degradat amb cada temporal que s’ha endut la sorra i també per la inacció de les administracions. A més, la zona es manté com una reserva natural d’aus.

La seva preservació és una garantia per les platges de l’Alt Maresme i blanes. Així, demanen un pla integral que recuperi el delta i la platja de s’Abanell i retorni el seu equilibri.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics