URGENT

Malgrat aprovarà les contribucions per les obres dels carrers Llibertat i St Elm

Compartiu aquesta història

En la passada legislatura, el govern en minoria de Conxita Campoy va haver de guardar en un calaix el projecte per reurbanitzar els carrers Llibertat, St Elm i part del carrer del Carme. La posició contrària dels veïns, que havien de pagar part dels treballs, i també dels partits a l’oposició , llavors majoria al plenari, van acabar imposant-se a la voluntat del govern. Llavors el consistori va canviar el destí de la subvenció que tenia el projecte per ajudar a canviar la coberta del pavelló vell.

Ara, però, el govern de Joan Mercader, amb majoria, ha rescatat el projecte i preveu tirar-lo endavant tot i l’oposició dels veïns.

El projecte vol convertir aquests carrers en plataforma única, donant prioritat als vianants, i millorar la pressió de l’aigua corrent i el grapat de les línies elèctriques aèries.

L’alcalde, Joan Mercader, assegura que tothom està a favor del projecte, i que el problema és el pagament de les obres. Segons el batlle, el consistori no pot canviar la seva filosofia de fer que els veïns paguin part de les obres.

Mercader assegura que el projecte s’ha millorat en aquests 4 anys d’impàs i que finalment els veïns acabaran pagant menys del que es preveia en el primer intent. El consistori assumeix els diners de la subvenció perduda, el canvi de l’IVA, que fa 4 anys era d’un tipus més baix, i les millores previstes a la plaça que hi ha rere l’església.

Segons el govern, el consistori pagaria el 43% del cost de les obres i els veïns el 57% restant.

Tot i l’oposició al projecte, Mercader recorda que les majories al ple han canviat i anuncia que preveu aprovar les contribucions especials a principis d’any.

Les obres tenen un cost previst de poc més d’1 milió d’€, dels quals 600 mil€ els hauran d’aportar els veïns i els 450 mil restants els abonarà el consistori amb una aportació directe de 60 mil € i amb un crèdit de 390 mil€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics