URGENT

L’Estació de Tren, protagonista al el Pessebre Monumental

Compartiu aquesta història

El gran pessebre de Blanes homenatja l’Estació de Tren que ja té 157 anys. Aquest és el 4t any consecutiu que alumnes de l’Institut Serrallarga s’encarreguen de diversos aspectes del projecte.

El pessebre reprodueix l’Estació de Tren que data del 1859 que compta també amb una reproducció de la primera màquina de tren que va fer la línia Barcelona- Mataró. L’escena del naixement s’ha ubicat en la reproducció d’un edifici que serveix de magatzem de l’estació, i d’entre els elements destacats hi ha també la reproducció del naixement del riu Tordera, amb el pont que el travessa, la muntanya del Montseny i un petit hort que envolta l’equipament ferroviari.

Estació de Tren al 24è Pessebre Monumental de Blanes / Font: Aitor Roger
Estació de Tren al 24è Pessebre Monumental de Blanes / Font: Aitor Roger
Llums de Nadal a Blanes / Font: Aitor Roger
Llums de Nadal a Blanes / Font: Aitor Roger

Una 80a d’estudiants de diferents disciplines han participat en l’elaboració del pessebre  monumental, que ja fa 24 anys que s’organitza, i que dues dècades se’n va encarregar l’Agrupació Pessebrista. Des d’aquest divendres fins el proper 7 de gener estarà instal·lat, com ja és habitual, al Passeig de Dintre.

Malgrat de Mar també ha donat el tret de sortida al Nadal amb l’encesa de la il·luminació nadalenca aquest dissabte passat amb la projecció d’imatges en un  Video Mapping a l’Església de Sant Nicolau. Les imatges han tingut motius nadalencs i també relacionades amb el comerç de proximitat. A més, al Centre Cultural es pot visitar el pessebre artesanal elaborat per un matrimoni del municipi i que es podrà visitar fins el 22 de gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics