URGENT

L’Audiència Pública de Blanes presenta els pressupostos del 2017

Compartiu aquesta història

La 3a Audiència Pública celebrada aquest dissabte al matí ha presentat els pressupostos de l’any que ve de gairebé 46 milions d’euros i la situació fiscal de l’Ajuntament.

L’equip de govern ha posat sobre la taula la proposta per l’exercici de l’any que ve amb un increment del 0,3% en comparació amb els pressupostos d’enguany.

Es preveu destinar a inversions 1 milió 350 mil euros. D’aquesta quantia, la gran majoria, 460 mil, es destinarà a la instal·lació de clavegueram, pluvials i aigües residuals, unes actuacions que comptaran amb la recaptació de la taxa de clavegueram.

Audiència Pública de Blanes / Autor: Aitor Roger
Audiència Pública de Blanes / Autor: Aitor Roger

També es contempla invertir en actuacions a les vies públiques així com la implantació de l’administració electrònica, que compten amb subvencions de la Diputació de Girona.

El proper any, però, s’executaran altres actuacions que es recollien en els pressupostos d’enguany. Es tracta de la Rotonda de Ca la Guidó, que encara està pendent de licitació, i també totes les actuacions inclosos en els Pressupostos Participatius que es troba en la fase final de valoració.

El pressupost del 2017 incrementen globalment  en un 5,7% la quantitat destinada a Acció Social, Cooperació i Solidaritat. A més, també preveuen incorporar 4 agents més en el cos de la Policia Local.

La segona part de l’Audiència Pública ha analitzat l’actual situació econòmica del consistori blanenc. L’endeutament continua a la baixa per les mesures de contenció que s’han aplicat en els darrers anys. Aquest 2016 s’ha situat en el 62% i la previsió per al 2017 és que baixi al 51%.

Els pressupostos i les ordenances fiscals per l’any que ve passaran pel Ple Municipal la setmana que ve, el proper 13 de desembre, en un ple extraordinari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics