URGENT

Estudien l’existència de possibles vestigis prehistòrics a Palafolls

Compartiu aquesta història

La muntanya del Castell podria comptar amb d’altres atractius més enllà de la fortalesa medieval. Entre els boscos s’hi podrien amagar restes d’un passat molt més antic.

Es tracta d’un conjunt de possibles vestigis disseminats per la carena del castell i que haurien passat desapercebuts per la majoria de vilatans.

De fet va ser un veí de Mas Carbó qui va veure aquestes pedres i va lligar caps relacionant-les a una possible presència humana d’època prehistòrica.

Entre els elements que s’estudien hi ha una possible taula, un menhir o d’altres conjunts de pedres que es sospita que no són casuals.

El mateix veí va comunicar la seva troballa a l’Ajuntament i a professors d’història de la UdG, que han visitat la zona per poder establir si realment es tracta de restes prehistòriques o bé es descarta aquesta possibilitat. El que sí han descartat ja és que es tractin de restes romanes. De tota manera, fins a principis de l’any vinent no es coneixerà l’opinió dels professors universitaris.

L’Ajuntament de Palafolls espera conèixer els resultats dels estudis del Departament de la Prehistòria de la Universitat de Girona i de la resta d’autoritats competents per saber que fer amb aquestes possibles restes.

Si es confirmessin, serien les restes més antigues de la presència humana a la nostra vila i, de fet, de la zona. Fins ara les restes més antigues del nostre voltant serien els poblats ibèrics de Lloret o la troballa de materials del poblat iber de l’antiga Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics