URGENT

Iniciativa del Maresme recela del pacte de govern a 3 a PLF i el PSC defensa l’autonomia local

Compartiu aquesta història

Fa mig any que el PSC de Palafolls, està en contacte amb C’s per incorporar la formació taronja al govern municipal a tres, juntament amb ICV-EUiA.

Les converses continuen, sense que encara estigui lligada la incorporació d’aquesta formació, que s’ha estrenat al consistori després de les eleccions municipals de l’any passat amb 1 regidor. Tot i que des de PLF hi ha optimisme per fer arribar les converses a bon port, a nivell comarcal la visió és més prudent.

Fa uns dies, en declaracions a RP, fonts comarcals de C’s asseguraven que encara no estava tancat el pacte i que de fet, no es podia garantir que el pacte arribi a formalitzar-se, lluny del que el mateix representant de C’s a Palafolls, Martí Victòria havia assegurat a aquesta emissora.

Les negociacions, però, es miren amb recel des de ICV-EUiA de la comarca. El coordinador de la formació al Maresme, Marcos Ortega, no entén perquè es vol incorporar els taronges al pacte d’esquerres de PLF, i  considera que els ideals de C’s entren en conflicte amb la ideologia de l’actual equip de govern.

Ben diferent opinem els socialistes maresmencs. El primer secretari de la federació del PSC al Maresme, Xavier Amor, separa la política local de l’estatal i deixa a les mans de l’equip de govern palafollenc la decisió d’incorporar o no C’s.

Amor defensa l’autonomia local de cada formació i es mostra a favor dels pactes que enforteixin el govern local i aportin més estabilitat a l’acció de govern.

A banda de les consideracions comarcals, els partits locals continuen els contactes i acabant de lligar els serrells del pacte, que encara no està lligat. Segons ha pogut saber aquesta emissora de fonts properes a la negociació, ja existeix un primer esborrany dels punts acordats pel futur pacte que ara caldrà que analitzin les 3 formacions implicades.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics