URGENT

Malestar en el sector de l’Hostaleria per la nova ordenança de Terrasses de Blanes

Compartiu aquesta història

A una setmana perquè s’acabi el termini de la consulta als ciutadans sobre la nova ordenança de Terrasses, l’Ajuntament només ha rebut 4 propostes.

Així, el consistori ha convocat una reunió amb el sector de l’hostaleria per fer precisament aportacions  en relació a la nova ordenança de Terrasses.

La trobada s’ha celebrat aquest dimecres a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, que es va omplir amb una vuitantena de representants d’establiments de restauració, segons dades del consistori, i que van aprofitar per manifestar el malestar del sector.

Una de les principals crítiques que fan els restauradors és el dipòsit d’una fiança per les terrasses que proposa l’Ajuntament, uns horaris d’obertura massa ajustats durant els mesos de temporada alta i unes sancions exagerades.

A més, també demanen que les autoritzacions per a terrasses no estiguin vinculades a la situació del negoci amb hisenda, és a dir que no es tingui en compte que l’establiment tingui deutes amb l’administració local a l’hora de concedir el permís per la terrassa.

Precisament, i tal com recull la normativa,es va obrir un canal de participació ciutadana on tant els implicats com els ciutadans podien fer aportacions i propostes. El límit és el 18 de novembre i fins ara no ha tingut èxit, només n’han rebut 4.

Una d’elles posava de manifest el malestar entre els responsables de la restauració per la redacció de l’esborrany de l’ordenança de terrasses, que a Blanes data de l’any 98. Des de l’Ajuntament es mantenia que la normativa actual i vigent durant els últims 18 anys està obsoleta, pel que cal modernitzar-la i adaptar-la al creixement turístic del municipi.

Segons l’ajuntament, es registren unes 150 sol·licituds de terrasses anuals, però amb la nova ordenança es busca regular aspectes que fins ara estan oberts per evitar conflictes entre els restaurants que no la respecten.

Tot i que El Sector de l’Hostaleria no va participar en la campanya de participació ciutadana, sí que van assisitr a la reunió organitzada per l’ajuntament. Va ser aleshores quan van aprofitar per fer les seves aportacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics