URGENT

L’oposició critica la gestió del pressupost municipal

Compartiu aquesta història

En el plenari d’aquest matí s’hi incloïen diferents modificacions pressupostàries referents al 2016. Això implica  canvis d’assignacions econòmiques a diferents partides.

Precisament ha estat un dels punts més intensos. Esquerra ha criticat que algunes partides s’hagin hagut de dotar de noves assignacions que en alguns casos dupliquen o tripliquen la previsió inicial aprovada amb el pressupost municipal. És el cas del tractament de les escombraries orgàniques o d’altres que tenien una previsió econòmica que finalment avui s’han corregit amb la necessitat d’imputar-hi més recursos.

Per tot plegat els republicans creuen que la capacitat de previsió de l’actual govern “deixa molt a desitjar” i preocupa.  Ho explicava el regidor portaveu dels republicans, Francesc Alemany.

Alemany creu que aquestes modificacions fan minvar la credibilitat del pressuspots de l’Ajuntament de PLF, i acusa al govern d’arrossegar partides d’altres anys, sense que s’hagin d’executar, o fins i tot partides per actuacions ja executades.

L’alcalde de PLF, Valenti Agustí ha recordat als republicans que s’estan afinant partides que havien quedat descompensades i que el que compte és el resultat a finals de l’exercici. En aquest sentit ha recordat a Esquerra que la previsió és tancar l’exercici amb superavit de mig milió d’€.

Tot i això el govern ha assegurat que treballa per redimensionar les partides de cara al proper pressupost municipal, cosa que evitaria les modificacions pressupostàries  com les fetes avui.

El PP s’ha sumat  a les crítiques dels republicans i ha lamentat la “poca ètica” el que considera manca de previsió del govern local a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals.

També Ciutadans ha demanat millores en alguns punts per tal que les modificacions futures siguin excepcionals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics