URGENT

Blanes consulta als ciutadans la nova ordenança de Terrasses

Compartiu aquesta història
Terrasses del passeig Cortils i Vieta. Font: Aj. de Blanes
Terrasses del passeig Cortils i Vieta. Font: Aj. de Blanes .

L’Ajuntament ha obert un procés participatiu als ciutadans, les entitats i els sectors afectats per la normativa relativa a les terrasses perquè facin aportacions que es podrien incorporar a l’ordenança que s’està preparant.

El consistori està elaborant una nova ordenança que ha de regular les terrasses de bars i restaurants amb l’objectiu, diu de fer-les més compatibles amb la resta d’usos que se’n fan dels carrers.

L’actual ordenança de la via pública és de fa 18 anys, pel que es vol actualitzar i regularitzar-ne els usos.  Segons Salvador Tordera, que presideix la ponència tècnica, la normativa actual està obsoleta i que cal modernitzar la normativa per millorar la imatge turística del municipi.

Segons l’Ajuntament de Blanes, en els darrers anys s’ha incrementat la demanda per la utilització de les voreres per a terrasses sobretot com a conseqüència del creixement del turisme al municipi.

Segons Tordera, la ciutat registra unes 150 sol·licituds anuals, i tot i que més o menys tothom segueix la norma,, hi ha conflictes amb bars o restaurants que no la respecten.

La intenció és adaptar la normativa, que actualment té força punts oberts i sense especificar, per determinar-ne exactament l’ús de la via pública en benefici privat i conciliar millor les terrasses amb els vianants.

Per participar-hi s’ha d’enviar un correu electrònic amb les dades del ciutadà, presentant una instància a l’oficina d’atenció al ciutadà de blanes o també omplint un formulari online. Els enllaços els trobareu a la nostra pàgina web www.radiopalafolls.cat. Hi ha temps fins el 18 de novembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics