radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Malgrat digitalitza els 38 anys de la revista Som-hi
, / 830 0 0

Malgrat digitalitza els 38 anys de la revista Som-hi

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Malgrat digitalitza els 38 anys de la revista Som-hi

La revista, que va desaparèixer just fa un any, va ser la publicació de referència informativa i social de Malgrat durant prop de 4 dècades.

Ara l’Arxiu municipal ha digitalitzat els 423 números que va editar el Som-hi des del seu naixement l’any 77 i fins l’any passat, quan els redactors de la revista van decidir deixar de publicar-la.

En total s’han digitalitzat més d’11 mil planes, cosa que ajudarà a preservar el llegat d’aquesta publicació i a més permetrà la seva consulta a través d’internet, ja que es posaran a l’abast de tothom, a través del web del servei d’arxiu municipal.

Tota aquesta informació es podrà consultar a partir del dia 30 d’octubre, dia que s’ha volgut aprofitar per organitzar una taula rodona sobre el “Passat, present i futur de la premsa local i comarcal”, conduïda per Vicenç Tomàs, un dels responsables del Som-hi i amb la presència de dos malgratencs vinculats amb el periodisme escrit. Es tracta de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock i de Jordi Martínez, periodista i expert en Comunicació.

Serà a les 12 del migdia a la sala de l’arxiu del carrer de Mar.
Quan es bolquin els 423 números editats del Som-hi, es sumarà a la resta de publicacions locals que el servei d’Arxiu ja ha digitalitzat i que ja es poden consultar a través del web del servei.

S’hi poden trobar revistes locals com La Razón o la Falç, revistes que compleixen el seu centenari enguany, o d’altres com Germanor, la Bona Llevor, Garbí, totes elles de la dècada dels anys 20 del segle passat.