URGENT

Ajuntament i organització aposten per la Festa dels Empestats de Malgrat

Compartiu aquesta història

Ahir es van reunir les dues parts després de l’amenaça dels organitzadors de marxar del municipi pel que consideren manca de suport de l’Ajuntament.

Durant la trobada Els Empestats van explicar els greuges viscuts en les últimes edicions, com els problemes en l’enllumenat, la manca de vigilància o el poc suport logístic per part del consistori.

Les dues parts es van comprometre a treballar plegades per millorar aquesta festa que cada any aglutina  més d’un centenar de voluntaris i més de 500 visitants.

El punt central de la Festa dels Empestats és una recreació històrica de l’època en que va arribar la pesta bubònica al municipi. Uns guis s’encarreguen de fer un circuit en el que s’explica als visitants com era la vida al municipi i com va afectar l’arribada de la pesta.

L’ajuntament de Malgrat va assegurar que aposta per aquesta celebració i que es buscarà els mecanismes per millorar  l’entesa amb l’organització per fer créixer la Festa dels Empestats.

De fet el consistori va assegurar que sempre s’ha apostat per aquesta celebració i que inevitablement poden fallar alguns aspectes.

Un dels punts que tant Ajuntament com Empestats van acordar millorar és la comunicació per evitar els problemes logístics.

Ho explica el regidor de cultura de Malgrat, Albert Cuní

A la trobada hi van assistir l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, diferents regidors i tècnics municipals així com la comissió organitzadora de la festa amb la voluntat de solucionar els problemes dels que es queixaven Els Empestats.

Amb els acords adoptats, els organitzadors confien que amb el ple suport de l’Ajuntament la Festa dels Empestats aconseguirà més volada i es consolidarà a Malgrat. En parlava a aquesta emissora en Joan Pinya que és membre de la comissió organitzadora dels Empestats.

La Festa dels Empestats ha celebrat la seva 5a edició aquest passat mes d’agost, durant la festa  major de Malgrat, i la polèmica es desfermava fa unes setmanes quan l’organització denunciava desídia de l’Ajuntament en el suport a l’activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics