URGENT

L’atur baixa per sisè mes consecutiu a Palafolls

Compartiu aquesta història

El mes d’agost ha deixat 559 aturats al nostre municipi, són 15 menys dels que hi havia un mes abans, quan es va arribar a xifres que no es registraven des del novembre de fa 8 anys. De fet, fins al juny d’aquest any la dada d’atur no havia baixat mai de les 600 persones a Palafolls.

Des de primers d’any el nombre de desocupats s’ha reduït en 150 persones i respecte fa un any, l’atur ha caigut en unes 60 persones. La pitjor dada d’atur al mes d’agost a Palafolls la trobem ara fa tres anys, quan el 2013 es van assolir les 767 persones aturades.

grafic agost

La rebaixa d’aturats de l’últim mes a PLF és de les més significatives pel que fa les poblacions del nostre voltant, amb un 2,6%, sobretot a causa de la recta final de la temporada turística d’estiu.

En segona posició hi trobem Tordera, que ha reduït l’atur en un 2,2%. 28 persones hi ha trobat feina deixant la xifra total d’aturats en 1.221.

Pineda aconsegueix novament retallar el nombre d’aturats. Ho ha fet en un modest 1,8%, gràcies a la quarantena de persones que han sortit de les llistes de l’atur.

L’últim municipi de l’Alt Maresme que ha aconseguit mantenir a ratlla l’atur és Malgrat, on 11 persones, un 1% del total, ha trobat feina el mes d’agost.

Per contra, Santa Susanna i Blanes comencen a veure com la corba de l’atur torna a enfilar-se cap amunt, això sí, de forma molt moderada. Cap dels dos municipis veu com la taxa d’atur s’incrementa en més d’un 1%.

A nivell comarcal, el Maresme està dividit: Una de cada tres comarques aconsegueix disminuir les llistes d’aturats, mentre que la resta comença a veure-les créixer. Tot i això, gran part de les variacions són molt minses, fet que provoca que, en el global de la comarca, només hi hagi hagut un increment de 12 persones. Pineda, Tordera, Canet i Palafolls són els quatre municipis on més s’ha reduït  l’atur durant aquest mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics