URGENT

Palafolls té ingressos anuals superiors que la resta de poblacions veïnes

Compartiu aquesta història

Segons l’IDESCAT, l’Institut d’Estadística de Catalunya, els palafollencs passarien per davant de municipis com ara Calella o Malgrat. La nostra població compta amb una renda per càpita de 14.300€ bruts anuals, 1000€ més que Pineda.  En el cas de Malgrat, la diferència seria de 200€ anuals, una quantitat mitjana anual que els malgratencs no estarien percebent, a diferència dels palafollencs.

Pel que fa a Tordera, aquesta xifra es dobla. La renda per càpita dels Torderencs se situaria en els 13.900€, uns 400€ anuals menys que Palafolls.

Dins de la classificació dels que perceben menys ingressos del Maresme, estarien Calella amb 13.700 i amb 400€ menys hi figura Pineda de Mar, amb 13.300€. Amb aquesta xifra, els pinedencs estan ingressant 3.000€ menys que la mitjana dels catalans, situada als 16.200€ anuals bruts.

La comarca del Maresme, però, surt ben parada al llistat que presenta l’Idescat, on 10 de les 20 poblacions més riques de tota Catalunya són maresmenques. Els primers llocs del rànking els ocuparien Tiana, Cabrils, Teià, Montgat, Alella, Vilassar de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Premià de Dalt, el Masnou i Vilassar de Dalt. Tots aquests municipis superarien àmpliament la mitjana de renda familiar bruta catalana.

En el cas de Tiana, aquesta és la població més adinerada de la comarca del Maresme amb 19.700€ bruts, això és el que perceben de mitjana els seus habitants. Una quantitat que situa als tiananecs com els quarts amb els ingressos més alts de tot l’estat espanyol.

Respecte al darrer estudi de l’Idescat, les rendes mitjanes de la nostra comarca s’han reduït un 2,5%, un percentatge més alt al registrat a la resta de Catalunya, on només han baixat un 0.6%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics