radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDilluns, 19:30 -20:00

i després

Minut a MinutDilluns, 20:00-21:00
A la nostra zona no hi ha casos confirmats del tipus  d’enterovirus que afecta a Catalunya
, / 841 0 0

A la nostra zona no hi ha casos confirmats del tipus  d’enterovirus que afecta a Catalunya

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » A la nostra zona no hi ha casos confirmats del tipus  d’enterovirus que afecta a Catalunya

Des de divendres no hi ha hagut cap ingrés d’infants afectats per l’enterovirus. En  total hi ha 21 nens hospitalitzats a Catalunya, 17 en planta i 4 en Unitats de Cures Intensives, encara que tots evolucionen satisfactòriament.

A la nostra zona no hi ha cap cas confirmat, excepte el cas de la nena de Malgrat que té un altre tipus d’enterovirus, diferent als de la 60a de casos detectats a Catalunya. Ho assegura Marta Azuara, infermera de pediatria del CAP de Salut de Palafolls.

En les últimes setmanes, la proliferació de casos ha fet augmentar l’alarma social entorn a aquest virus, que és habitual, però que enguany té afectacions neurològiques.

Per evitar el contagi d’aquest virus, els metges recomanen millorar la higiene personal de pares i nens. Són mesures habituals i reconamables no només per evitar el contagi d’enterovirus, sinó per a qualsevol virus.

En els últims dies les consultes al metge han crescut ja que els símptomes de l’enterovirus són els  habituals en refredats o malalties intestinals: tos, mocs, febre, vòmits o diarrees. Normalment remeten al cap de dos o tres dies. Però quan hi ha afectació neurològica provoca afectacions en el sistema nerviós central, en forma de somnolència, dificultats per caminar, paràlisi d’alguna extremitat o tremolors.

Es detecta aquest virus amb un anàlisi de saliva, mocs o femta.

Per a més informació sobre l’enterovirus podeu consultar el web de pediatria del CAP de Salut: cuidant nens o  el de la Generalitat