URGENT

Osorio declara als jutjats per haver repiulat un missatge d’humor negre

Compartiu aquesta història

El regidor d’ICV-EUiA de PLF, Juan Andrés Osorio, ha declarat durant 10 minuts al jutjat d’instrucció núm. 5 de Blanes, després de repiular un tweet de l’humorista blanenc Facu Diaz.

Els fets es remunten al desembre de 2013 quan, després d’un incendi de l’església de Muixia (Galícia), Diaz piulava a través de Twitter el missatge, suposadament humorístic, «cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú dins». Llavors, el regidor palafollenc, juntament amb centenars de persones, va repiular el missatge a través del seu perfil personal al twitter.gb1

Llavors la fiscalia va denunciar a Diaz pel tweet original i a Osorio pel retweet i avui els dos estaven citats a declarar com a investigats a Blanes.

Abans d’entrar als jutjats, el regidor palafollenc explica que el tweet és humor negre, i que Diaz és un conegut humorista de la Tuerka News. Osorio afirmava estar tranquil perquè no ha comés cap delicte.

Per tot plegat, el regidor considera  que la causa s’hauria d’arxivar, perquè es tracta d’un missatge humorístic sense anònims de fer mal a ningú.

L’ecosocialista creu que tot plegat és un atac polític cap a ell i el seu partit, ja que el regior del PP de PLF, Óscar Bermán, va enviar un escrit al Fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya alertant del tweet i assegurant que l’acció d’Osorio posava en perill la pau social de Palafolls i crea greus perills de convivència al poble.

El tweet i la repiulada ja van comportar una agra polèmica política a Palafolls entre els regidors populars i l’ecosocialista, amb tangana inclosa al ple municipals, que va acabar al jutjat de Pau de Palafolls.

Per la seva part, l’humorista Facu Diaz no ha comparegut als jutjats, ja que actualment resideix a Madrid.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics