URGENT

Osorio imputat per haver repiulat un tweet sobre cremar esglésies amb gent a dins

Compartiu aquesta història

El regidor d’ICV-EUiA de PLF haurà de declarar com a investigat al jutjat d’instrucció núm. 5 de Blanes d’aquí a un mes, després de repiular un tweet de l’humorista blanenc Facu Diaz.

El mes de desembre de 2013, després d’un incendi de l’església de Muixia (Galícia), Diaz piulava a través de Twitter el missatge, suposadament humorístic, «cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú dins». El regidor palafollenc, juntament amb centenars de persones, va repiular el missatge a través del seu perfil personal.gb1

La fiscalia va denunciar a Diaz pel tweet original i a Osorio pel retweet i ara el jutjat ha decidit citar-los a declarar com a investigats.

Diaz i Osorio han mostrat la seva sorpresa per haver estat citats a declarar per aquest cas.

El regidor palafollenc explica que el tweet és humor negre, i que Diaz és un conegut humorista de la Tuerka News. Assegura que en cap cas és una opinió i que no hi ha cap intenció de fer mal a ningú.

Osorio creu que és un atac a la seva persona i al seu partit i recorda que el tweet va ser repiulat per centenars de persones, però només ell està imputat.

El regidor explica que rere la denúncia de la fiscalia també hi ha Óscar Bermán, líder i portaveu del PP en Palafolls.

Bermán va enviar un escrit al Fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya alertant del tweet i assegurant que posa en perill la pau social de Palafolls i crea greus perills de convivència al poble.

El popular, que acusa de feixista l’actitud dels dos investigats, assegura que el missatge podria ser entès com a directriu a seguir pels seus seguidors.

El tweet i la repiulada ja van comportar una agra polèmica política a Palafolls entre els regidors populars i l’ecosocialista, amb tangana inclosa al ple municipals, que va acabar al jutjat de Pau de Palafolls. Un procés que va acabar amb un acord.

No és la primera vegada que la justícia imputa a Diaz. Fa uns mesos va haver de declarar per penjar un vídeo en el que apareixia encaputxat i llegint un comunicat anunciant el cessament de “l’activitat armada” i “l’entrega de les armes” per part del PP, comparant-lo amb ETA. L’audiència Nacional va arxivar la causa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics