URGENT

Demanen una campanya informativa abans de començar amb les noves sancions

Compartiu aquesta història

Com ja va avançar RP,  l’últim ple va aprovar, amb l’únic vot en contra del PP, el nou quadre de sancions relatives a l’estacionament al nostre municipi.

S’ha triplicat el cost de la multa per estacionar sense rellotge o excedint-se del temps permès en la zona blava del centre, passant dels 25 als 80€ a partir d’ara.

La nova ordenança també multiplica per 4 les mal estacionament general, com ara sobre la vorera o en els xamfrans, passant dels 25€ als 100€ a partir de la nova normativa.

En ambdós casos, hi haurà una rebaixa del 50% si es paguen les sancions en els dies posteriors a la seva imposició.

Tota l’oposició ha coincidit a demanar una campanya informativa abans de l’aplicació d’aquesta normativa.

Esquerra recorda que amb algunes actuacions, com ara la pacificació de carrers, s’han eliminat places d’estacionament i demana la creació de noves zones gratuïtes per poder aparcar al poble. Francesc Alemany és el portaveu republicà.

El republicans, amés, demanen que aquesta nova normativa s’apliqui per ajudar a regular la situació del trànsit al poble.

El PP va votar en contra de l’apujada de les sancions. Óscar Bermán, creu que abans de sancionar cal incidir en campanyes de civisme en els punts conflictius.

Per la seva banda, el portaveu de C‘s, Martí Victòria, considera que no hi ha tantes infraccions al poble, pel que creu que cal aplicar les normes, però sense un abús de les sancions.

El govern, que nega cap afany recaptatori, explica que la normativa s’aprova per aplicar-se i per millorar el poble. Ho explicava el regidor de mobilitat Rafel Cubarsí.

En el punt de mira del consistori hi ha els camioners d’Inditex que aparquen al polígon industrial del Molí d’en Puigverd. Amb les noves sancions, més quantioses, s’espera que utilitzin millor les zones d’estacionament en aquella zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics