URGENT

Ensenyament es planteja eliminar una línia de P3 a Palafolls pel curs vinent

Compartiu aquesta història

Ja s’ha acabat el període de preinscripció pel proper curs i el nombre de sol·licituds per començar el P3 l’any que ve ha estat menor de l’esperat.

S’oferien un total de 100 places, repartides en 4 aules; dues a Mas Prats i 2 més a Ferreries.

Finalment, però només s’han rebut 71 sol·licituds, un nombre insuficient per mantenir les 4 aules previstes, pel que els serveis territorials s’estan plantejant eliminar 1 d’aquestes aules previstes i deixar doncs l’oferta final en 75 places.

Ara com ara hi ha 42 sol·licituds a Les Ferreries i 29 al Mas Prats, pel que seria aquest últim centre el que es quedaria amb una única línia de P3 per l’any que ve, si finalment els Serveis Territorials acaben tancant-ne una a Palafolls.

Ho confirma a aquesta emissora la regidora d’ensenyament de PLF, Rosa Garcia.

Una altra de les opcions contemplades per la Generalitat és esperar per si amb segones opcions es pot arribar a un mínim que deixi mantenir les 4 aules de P3 a Palafolls.

La davallada de preinscripcions pel curs vinent ve donada per la baixada de naixements dels últims anys a PLF.  De fet,  fa només 2 cursos, el nostre municipi tenia 5 aules de P3, però l’any 2014, es van reduir a 4 i per l’any que ve podrien quedar en 3, el que suposa 50 places menys que fa 2 cursos.

El que queda clar que no hi haurà el proper curs és la jornada intensiva només al matí. Les AMPA de la nostra localitat encara no han posat fil a l’agulla, ja que són elles les que han de mobilitzar-se per demanar aquest nou horari lectiu només pel matí.

De fet, fonts escolars, confirmen que serà difícil que es pugui implantar aquesta jornada intensiva, ja que ara com ara només es fa com a prova pilot en algunes escoles catalanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics