URGENT

Palafolls ajuda a netejar els búnquers de Blanes

Compartiu aquesta història

Un centenar de joves van participar dissabte de la tercera jornada de recuperació de la memòria història a Blanes amb la neteja i desbrossament  dels búnquers, nius d’artilleria i túnels de la Guerra Civil que es troben al turó del Racó Blau. La iniciativa, impulsada per Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove, vol crear una ruta temàtica per poder donar a conèixer aquests vestigis de cara a la propera primavera.

Aquest hivern s’encarregaran de crear les senyalitzacions i l’itinerari i, l’any vinent ja es podran visitar aquestes estructures.

L’Ajuntament de Palafolls, com ja va fer l’any passat, ha cedit material de la brigada municipal per ajudar a la neteja d’aquestes estructures de defensa militar.

Aquest és el tercer consecutiu que un centenar de joves participen en aquestes jornades. Des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda no han parat de treballar per desbrossar, netejar de runa i treure la terra que hi havia en un niu de metralladora que està interconnectat mitjançant els túnels amb dos nius més i els nou búnquers que es troben en aquest espai. Es tracta d’una zona on també van estar-hi treballant l’any passat.

En total són uns 70 metres de túnels soterrats que es van construir l’estiu del 1937 davant el temor d’un bombardeig o l’entrada per mar de les tropes franquistes.

Des de les entitats denuncien que l’espai s’ha utilitzat per fer-hi abocaments il·legals de runa i assenyalen que les restes estan en procés de ser declarades Bé Cultural d’Interès Local (BCIN).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics