URGENT

Blanes i Lloret refusen l’ampliació de l’autopista

Compartiu aquesta història

El 76% de les persones que van votar ahir a la consulta popular sobre la prolongació de la C-32 a Blanes i Lloret van manifestar-se en contra del projecte.

Del total de 3.660 vots emesos, 2.793 persones van votar en contra de la construcció del ramal, mentre que només 849 van fer-ho a favor.

A Blanes podien votar  prop de 33 mil persones, i ho van fer  2400, un 7.3% del cens. A Lloret, on no es pot calcular el percentatge, perque l’Ajuntament no va facilitar les dades del cens a l’organització, van votar 1.269 persones.

La plataforma Aturem la C32 s’ha felicitat per l’èxit de participació, sobretot a Blanes, i davant les dades ja ha anunciat que exigirà a la Generalitat que aturi el projecte de prolongació. El seu portaveu a Blanes, Joan Mora,  ha assegurat que ara s’està més a prop de salvar el paisatge i acabar amb les autopistes.

L’equip de govern de Blanes va evitar fer valoracions ahir mateix. L’alcalde, Miquel Lupiáñez, va confessar que no esperava tanta participació a la consulta d’ahir, pel que no va dubtar a qualificar d’èxit el procés participatiu impulsat des del consistori, a instàncies de la ciutadania. Lupiañez, però, alerta que el procés participatiu només ha aconseguit mobilitzar l’electorat contrari al perllongament , mentre que el que està a favor no s’ha mobilitzat. Un fet que va atribuir, en part, al fet que els dos partits amb més pes en el govern, PSC i CDC, van pensar “que seria desafortunat fer campanya a favor”.

Sigui com sigui, Lupiáñez va recordar que el procés no és vinculant, però el regidor de Participació, Albert Sanz (ERC) va dir que confia que el resultat sí que faci replantejar el projecte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics