URGENT

Malgrat esdevé Vila Florida

Compartiu aquesta història

Les Viles Florides és un projecte que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per  promocionar la protecció la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social sobre les polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins.

Després que Malgrat hagi presentat un projecte de gestió dels seus espais verds i un reportatge fotogràfic, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya ha anunciat que Malgrat de Mar ha obtingut la distinció de Vila Florida.

En les properes setmanes, un jurat visitarà Malgrat per valorar i atorgar un reconeixement en forma de “Flors d’Honor”. Uns cartells acreditaran Malgrat com a Vila Florida, a les entrades i sortides del municipi.

Els aspectes que es valoren per poder ser Vila Florida són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la seva sostenibilitat econòmica, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la selecció d’espècies o l’estètica.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Malgrat segueix així l’exemple de les veïnes Calella, Pineda de Mar, Tordera o Santa Susanna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics