URGENT

L’Ajuntament penja la bandera republicana pel 85è aniversari de la 2a República Espanyola

Compartiu aquesta història

El balcó de l’Ajuntament de PLF llueix avui una bandera més. La bandera tricolor de la 2a República oneja avui al costat de les d’Europa, Espanya, Catalunya i Palafolls.

El 14 d’abril de 1931, avui fa 85 anys, es proclamava la 2a República Espanyola en substitució de la monarquia d’Alfons XIII. Ho va fer després que els partits republicans guanyessin unes eleccions per davant dels partits monàrquics. Per commemorar aquest aniversari el ple de l’Ajuntament va aprovar hissar la bandera republicana durant el dia d’avui.

EUiA de PLF va presentar la moció aprovada divendres passat. El seu portaveu, Juan Andrés Osorio, explica que l’Ajuntament vol retre un homenatge a les persones que van crear i defensar la 2a República.

Segons Osorio, la 2a República va ser un període d’obertura i de progrés per Espanya, aconseguint algunes fites importants que es veurien truncades pel cop militar del 1936 i l’inici de la Guerra Civil.

No és la primera vegada que la formació demana poder hissar la bandera republicana de l’Ajuntament de PLF, però sí que ha estat la primera que s’ha concedit, després que totes les forces municipals hi votessin a favor, excepte C’s, que es va abstenir i el PP que quan es va votar la moció ja havia marxat del plenari.

La bandera estarà onejant al balcó durant tota la jornada d’avui.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics