radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Nova situació de col·lapse al servei d’urgències de l’Hospital de Calella

Nova situació de col·lapse al servei d’urgències de l’Hospital de Calella

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3840 0

El sindicat CCOO ha tornat a alertar de la saturació que es torna a viure a les Urgències de l’Hospital Sant Jaume de Calella per la falta de llits d’hospitalització a planta. S’assegura que des de l’octubre de l’any passat hi ha una mitjana de trenta pacients que s’ingressen a Urgències i que aquesta situació no es pot considerar un fet puntual, com en el seu dia havia assegurat els responsables del centre.

De fet, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva admet de nou aquesta saturació, però insisteix que es tracta d’un fet puntual que s’ha agreujat en les últimes setmanes. El director assistencial de l’organisme, Joan Miquel Carbonell, ha explicat a Ràdio Calella que el servei ha rebut increments importants d’afluència de pacients, entorn al 25% per sobre del que és habitual, cosa que ha posat en evidència el dèficit d’espai de les actuals instal·lacions.

El director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva afirma que en les últimes tres setmanes hi ha hagut més afluència de gent a urgències, coincidint amb el final del pic de la grip i Setmana Santa.

La direcció assegura que és conscient de la situació del centre hospitalari i que s’han identificat tres grans problemes. D’una banda la manca d’espais al servei d’Urgències, d’altra banda la necessitat d’inversió per a la renovació de d’instal·lacions i equipaments i, per últim, les limitacions d’ingrés de pacients que requereixen d’un nivell assistencial de llarga estada.

De fet el mateix Carbonell ha revelat que aquesta situació s’ha plantejat ja al Servei Català de la Salut, i que es recull en un pla en el qual també es parla de la necessitat de renovació de les instal·lacions d’Urgències.

Sobre el temps d’espera dels pacients a Urgències, el doctor Carbonell recorda que el triatge pot trigar màxim 20 minuts i que es va atenent als usuaris en funció del nivell d’emergència.

R. Calella