URGENT

El govern de Blanes incorpora els 2 regidors d’Esquerra

Compartiu aquesta història

Els republicans deixen l’oposició i entren al govern local al costat del PSC i CDC. Es va anunciar ahir en una roda de premsa amb els tres caps de llista de les 3 formacions; Miquel Lupiáñez, l’alcalde socialista de Blanes; Joaquim Torrecillas, portaveu de CDC; i Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, i a partir d’ara segon tinent d’alcalde.

Tot i que l’anunci es va fer ahir, ja fa mesos que es parlava de l’entrada d’Esquerra al govern local, un govern de 3 partits, que tot i això, encara no sumen majoria.

En aquests primers mesos de mandat els socialistes i els nacionalistes expliquen que han compartit govern i no competit.

Fa uns mesos, el govern va llençar una oferta a totes les forces a l’oposició per si volien entrar al govern per treballar conjuntament, i només els republicans van respondre la crida i finalment s’ha materialitzat la seva incorporació.

El cap de llista d’ERC, Àngel Canosa, ha agraït l’oferiment de l’alcalde, i ha explicat que els dos regidors dels republicans

nou_govern_blanes1
Lalcalde Lupiánez i el republica Canosa a la roda de premsa d`ahir

S’incorporen al govern per treballar i sumar. Canosa no nega que pels republicans suposa  una oportunitat, i que s’esforçaran en aquesta nova situació.

Tant el PSC com CDC van agrair les aportacions d’ERC en el programa de govern municipal

Sobre la possible incorporació de l’únic regidor del PP, Salvador Tordera, que els podria donar la majoria de govern, tant Lupiáñez com Torrecillas han coincidit en valorar-ho de manera positiva, assegurant que seria un valor afegit. Tot i això no han concretat que hi hagi res definit.

Amb la incorporació dels nous regidors d’ERC al govern, es canvia el cartipàs municipal. Canosa, segon tinent d’alcalde, encapçalarà les carteres de Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, així com l’Oficina d’Atenció Municipal Integral al Ciutadà i l’Oficina de Consum. Al número 2 d’ERC, Albert Sanz, se li han delegat les àrees d’Educació, Participació Ciutadana, l’emissora local i  Mobilitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics