radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Xerrada sobre el bulling a l’escola de Pares i Mares

Xerrada sobre el bulling a l’escola de Pares i Mares

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 2055 0

Demà dimecres es fa a les instal·lacions de l’escola Les Ferreries de PLF  una nova xerrada adreçada a Pares i Mares. Demà es vol tractar l’assetjament escolar, altrament conegut com a Bulling. La trobada vol determinar què és i què fer per evitar-l’ho. La xerrada vol donar eines per saber actuar per ajudar als fills en situacions d’assetjament o bé, en cas contrari, que sigui el propi fill el qui sigui l’assetjador.

S’intentarà atendre totes aquestes preguntes i aclarir conceptes i comportaments.

L’assetjament escolar o “bullying” es produeix per l’exposició d’un alumne, de forma repetida i durant un temps, a accions negatives que porta a terme un altre o altres companys. Sempre es dona durant molt temps i amb un  desequilibri de poder i un desig conscient de ferir a l’altre, tant física com verbalment, o procedint a l’exclusió social.

Aquest assetjament, per norma general, passen en llocs on no hi ha adults supervisant, ja sigui dins o al voltant de l’escola, en llocs apartats, vestíbuls, lavabos, en autobusos escolars, o fins i tot en classes que requereixen grups de treball i activitats extraescolars.

Actualment es tracta d’una problemàtica en ascens i amb aquesta xerrada es pretén posar sobre la taula tant a pares, mares com a educadors. Han agafat més rellevància en les últimes setmanes pels casos de suïcidi de nois assetjats.

La trobada serà demà a Les Ferreries a partir de quarts de 8 del vespre i anirà a càrrec de la psicopedagoga, mestra i logopeda Mª Helena Tolosa. La xerrada és, com sempre, gratuïta i oberta a tothom.

A l’octubre es va fer la primera xerrada que va girar entorn a gestionar l’estrès dels infants de P3 a P5.