URGENT

Esquerra es queixa per no haver pogut fer preguntes a l’últim ple

Compartiu aquesta història

Els republicans, a través d’un comunicat a la seva plana web, es lamenten que en l’últim ple municipal se’ls negués la possibilitat de fer les preguntes de control al govern.

En aquesta última sessió, l’equip de govern va demanar als grups de l’oposició que presentessin les seves preguntes per escrit, per tal que els regidors poguessin buscar tota la informació i fomentar les respostes durant el ple.

Ciutadans i PP van adreçar les seves preguntes per escrit, mentre que ERC va enumerar els temes que volia tractar, sense formular la pregunta.

Davant la manca de concreció de les preguntes, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va decidir, per respecte, diu, a la resta de l’oposició que havia formulat correctament les qüestions, no permetre a Esquerra intervenir en el punt de precs i preguntes.

Els temes dels que Esquerra volia preguntar eren, entre d’altres, sobre el preu de l’aigua de PLF, Ciutat Jardí, la llar d’infants o la queixa de la PAH sobre l’Ajuntament.

Tot i la manca de concreció, Esquerra assegura que són temes d’actualitat i creu evident quines són les seves demandes al govern.

El govern però, assegurava que la majoria de preguntes ja estaven contestades, ja que la resta de l’oposició ja havia qüestionat sobre els mateixos temes.

El portaveu dels republicans, Francesc Alemany, hi veu una mala utilització del poder de l’alcalde i critica l’actitud del batlle. Lamenta que des d’aquest mandat el govern hagi modificat el reglament del ple, i que ara els republicans siguin els últims a preguntar i que se’ls obligui a presentar ls preguntes el dia abans del ple. Diu Alemany que això afecta a la transparència de l’Ajuntament.

En el comunicat, els republicans denuncien el que consideren una actitud gens transparent, poc democràtica i indigne que, segons els republicans, busca tapar les boques dels regidors d’Esquerra.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics