URGENT

ICV-EUiA refusa entrar al govern de Blanes i es planteja una moció de confiança

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres la formació ha anunciat en roda de premsa que refusa l’oferta que l’alcalde, Miquel Lupiáñez, els ha fet, com a la resta de grups de l’oposició, per entrar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes.

El portaveu dels ecosocialistes, Joan Salmerón, ha explicat que tdesprés d’escoltar al PSC, van manifestar la voluntat de no entrar en un govern en el que hi sigui CIU. En canvi es mostren més receptius en formar una majoria d’esquerres.

Actualment el govern el formen el PSC i CiU, en minoria. ERC sembla que entrarà a formar-ne part aquest febrer, tot i que continuarien en minoria.

Salmerón recorda que durant  la campanya electoral a les municipals la coalició va mantenir que no formarien govern amb CIU. Assegura que Convergència és la dreta de Catalunya i està a la par que la dreta espanyola del Partit Popular, i recorda les reformes laborals, la pèrdua de drets socials, etc del govern de Mas.

Els ecosocialistes es reivindiquen com l’única formació que va a l’alça en els últims anys, en detriment del PSC.

Tot i això asseguren no ser egoistes  i anuncien estar disposats a arremangar-se i lluitar per Blanes, però des d’un govern d’esquerres.

Salmeron no dóna per tancada la incorporació d’ERC al govern blanenc i avança que si passat l’estiu constaten que el govern local «segueix sense funcionar» tiraran endavant accions com una moció de confiança.

Blanes al dia /Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics