URGENT

La baixada de temperatura redueix el risc d’incendis

Compartiu aquesta història

Vam entrar a l’hivern el 21 de desembre però, excepte un parell de dies, el canvi d’estació no s’ha notat en els termòmetres.

La concatenació de jornades amb temperatures anormalment més altes del normal i la manca de pluges durant setmanes, havia comportat un elevat risc d’incendi forestal. Fonts dels ADF de l’Alt Maresme confirmen a aquesta emissora que s’ha estat més alerta que de costum per l’època de l’any, tot i que sense que el risc fox extrem.

Els Bombers de la Generalitat també havien alertat que després de 50 dies sense pluges continuades el risc d’incendi forestal era elevat. Un risc que no només es dóna a l’estiu, sinó que també es pot donar a l’hivern amb situacions com la viscuda aquests dies, amb altes temperatures i sobretot molta sequera.

Des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior, s’ha demanat que s’extremin les precaucions per tal d’evitar incendis forestals.

Tot i això, els responsables de l’ADF de la nostra zona, consideren que la baixada dels termòmetres prevista a partir d’avui ajudarà a dissipar aquest risc.

Les temperatures demà no superaran els 9 graus al migdia i seran al voltant dels 0 graus a la nit a PLF.

La pluja d’aquest divendres, però, no sembla que hagin de tenir molta continuïtat, però també ajuda a reduir aquest risc d’incendi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics