radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » Comença la segona fase de la regeneració de les platges del Delta

Comença la segona fase de la regeneració de les platges del Delta

COMPARTEIX-HO
, / 776 0

Tot i que el primer temporal de tardor es va endur tota l’actuació feta abans de l’estiu a la zona, aquesta setmana ha començat la 2a fase del pla de regeneració de platja de la Punta de Malgrat de Mar, a tocar del Delta de la Tordera.

Ara es vol construir un ecosistema de dunes que hauria d’ajudar a aturar els problemes d’erosió d’aquesta zona. En concret, l’actuació pretén que les dunes actuïn com a reserva de sorra a les platges” i que esmorteeixin els efectes de l’onatge sobre la costa i l’impacte previst de fenòmens meteorològics associats al canvi climàtic i a la pujada del nivell del mar.

Justament el primer temporal de la temporada es va endur els metres cúbics de sorra que s’hi havia dipositat en la primera fase, juntament amb els espigons geotextils que havien d’evitar, precisament, l’erosió de la sorra.

Tot i la desfeta, el pla continua i la intenció, segons explica El Punt, és distribuir  les dunes en tres zones entre la platja de la Punta i la de la Conca, incloent-hi el que es coneix com a Platja de les fàbriques, on habitualment es concentren els banyistes de PLF.

La sorra amb la que es fan aquestes dunes prové del mateix litoral de Malgrat, ja que l’últim temporal va dipositar la sorra a les platges del sud del municipi.

Un cop habilitada l’estructura dunar, es protegiran i es plantaran espècies vegetals pròpies d’aquest ecosistema. Les darreres accions consistiran a tancar l’espai protegit i a instal·lar passeres de fusta que permetin l’accés a la platja. El cost global de l’actuació voreja els 150.000 euros i està previst que s’enllesteixi en un període màxim de tres mesos.

Segons El Punt, justament avui l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, té previst reunir-se amb la cap de la Demarcació de Costes, Maria Toledano, per tractar de les conseqüències del temporal que es va endur la sorra i els espigons geotèxtils col.locats abans de l’estiu amb un cost de més d’1 milió d’€.

El Punt