radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Inici » PLF dóna llum verda a l’ampliació del parc logístic d’Inditex

PLF dóna llum verda a l’ampliació del parc logístic d’Inditex

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 994 0

La multinacional vol aixecar un nou magatzem de 8.000m2 allà on actualment està l’aparcament del parc logístic de Bershka, al terme municipal de PLF.

El ple de l’Ajuntament va aprovar divendres la modificació urbanística que suposa el primer pas per aquesta nova construcció, ja que la Generalitat haurà de ratificar els acords locals, tot i que tot sembla indicar que no hi haurà problemes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El nou magatzem s’aixecarà a l’actual aparcament de Bershka a PLF

Inditex necessitava una modificació urbanística perquè el nou magatzem vol alçar-se més enllà dels 20m d’alçada que estan permesos actualment en aquella zona. La intenció de Bershka és que el nou magatzem sigui de 30m d’alçada per tal de processar les milions de peces de roba que es distribueixen des del centre logístic de PLF.

La modificació del pla general i parcial va comptar amb el suport del govern local, PSC i Iniciativa i de Ciutadans, l’abstenció del PP i el vot en contra d’ERC.

Els republicans van lamentar que es canviï el pla general a la carta a instàncies d’una empresa i no amb criteris de poble i va demanar la contrapartida que oferia Inditex per cedir en el canvi del pla urbanístic.

En aquest sentit el govern va explicar que només amb els permisos d’obres, l’Ajuntament pot ingressar uns 220 mil€ i que més activitat al polígon d’Inditex també permetrà la implantació de noves industries satèl·lits a la multinacional gallega. Valentí Agustí però, nega cap tracte de favor.

El PP va recordar que el sector industrial no està acabat i que el nou magatzem necessitarà noves infrastructures per acollir noves empreses

Ciutadans va donar suport als canvis, ja que considera que  els 10 metres de més d’alçada no són tants i recorda que el nou magatzem ajudarà a incrementar l’activitat econòmica a la zona.

Aquest nou magatzem també provocarà un presumible augment del trànsit de camions, un dels principals problemes del polígon. En aquest sentit el govern local espera poder crear espais d’estacionament i una nova ruta de sortida del polígon per descongestionar la zona.