URGENT

Malgrat manté simbologia franquista en diferents llocs de la població

Compartiu aquesta història

No és el cas dels edificis públics, en els que ja es va retirar per complert qualsevol referència al règim. Tot i això, en alguns indrets del municipi encara s’hi poden veure marques franquistes. Sobretot en diverses façanes de blocs de pisos. Les referències consten de plaques que durant l’epoca franquista identificaven els habitatges de protecció, que va construir l’Instituto Nacional de Vivienda’ durant la dictadura.

Fa una desena d’anys, la Generalitat va prendre accions legals per incentivar la substitució de qualsevol referència franquista, oferint tant als Ajuntaments com a les comunitats de propietaris, diferents ajudes per facilitar la retirada d’aquests símbols. En aquest sentit, l’anterior govern de Malgrat va explicar que el consistori ja havia tret tota la simbologia franquista dels edificis públics, però no tenia competència per fer-ho en edificis privats.

Per aquest motiu, alguns consistoris, com el de Barcelona, han decidit posar fil a l’agulla i enviarà una notificació a les comunitats de propietaris on se’ls explicarà la voluntat dels l’Ajuntaments de treure aquests símbols. Si els consistoris no rep una resposta negativa per part de la comunitat en un període determinat, retirarà les referències al règim.

Una altra acció prevista és la revisió del nomenclàtor dels carrers i places, que s’obrirà a víctimes del feixisme i a persones, entitats i associacions defensores de les llibertats.

Font: El Malgratenc (http://elmalgratenc.com/2015/12/01/la-simbologia-franquista-persisteix/)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics