URGENT

Els 10.000€ dels pressupostos de Calella que s’han de destinar a activitats es van debatre ahir

Compartiu aquesta història

El Centre d’Acció Jove de Calella va acollir l’Assamblea del pressupost participatiu de joventut. Un total de 25 joves, d’entre 15 a 30 anys, van debatre i decidir sobre les propostes d’activitats que volen realitzar, així com la distribució dels 10.000€ del pressupost municipal destinat a activitats.

Els joves van presentar un total d,11 propostes, de les quals només 6 van poder ser defensades i, per tant, sotmetre’s a votació, ja que els promotors de les 5 propostes restants no van acudir a l’Assamblea. La priorització es va duu a terme mitjançant una votació per consens (fent 5 grups diferents, on cada grup havia d’iniciar un debat per a decidir a quines propostes donava el valor de 20, 15 i 10) i una votació individual (on cada jove havia de votar les 3 propostes amb un valor de 4, 3 i 2 punts).

D’aquesta manera, la proposta més votada va ser l’anomenada Hip Hop Warriors’, que va obtindre 189 punts, 8 més que la proposta de ‘Pintura Solidaria’ i 10 més que la iniciativa ‘Movem-nos, joves les torretes’.

A partir d’aquí, els promotors de les propostes seleccionades hauran de revisar els seus projectes i ajustar la memòria econòmica per tal d’analitzar si les altres propostes entren dins dels pressupostos i, per tant, es poden realitzar al llarg de l’any.

Després de quatre anys celebrant els pressupostos participatius de joventut, l’Ajuntament de Calella, va decidir fomentar i incrementar la participació ciutadana en la presa de decisions municipals, en aquest sentit, en el pressupost municipal de 2015 es va comprometre una partida de 190.000 € per a “Pressupostos Participatius”, com una eina de participació i gestió que aporta major transparència i eficiència en la gestió municipal, millora la comunicació entre l’administració i la ciutadania, alhora que significa una major legitimació del teixit associatiu i dels ciutadans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics