URGENT

La Generalitat amenaça en canviar la partida del perllongament de la C-32, sinó hi ha consens

Compartiu aquesta història

Les obres per allargar l’autopista C-32 fins a Lloret, que tenen un pressupost de 71 milions d’€, haurien d’haver començat al setembre, però la manca de consens i la pressió veïnal, han endarrerit l’inici dels treballs almenys fins a finals d’any.

El projecte preveu 6,5 quilòmetres per unir el final actual i Lloret per resoldre els embussos que es donen a la carretera actual, sobretot, durant a l’estiu. Una infrastructura, que ha d’executar la concessionària Abertis, hauria d’estar enllestida en dos anys.
Des del primer moment, el projecte ha aixecat recels al territori. De fet, ha nascut una plataforma opositora que ha organitzat protestes i ha aconseguit que els consistoris de Lloret i Blanes es comprometin a fer una consulta ciutadana sobre aquest perllongament.

Davant de tot plegat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja ha llançat un clar advertiment. O hi ha consens abans de finals d’any, o els diners reservats per a aquesta obra es destinaran a algun altre projecte.c-32pe

El conseller en funcions confia que els consistoris prenguin una decisió aviat, i vol que aquesta sigui la de tirar endavant el perllongament de la C-32, ja que segons Vila, es tracta d’una inversió milionària que beneficiarà el turisme, l’hostaleria i els sectors econòmics d’aquests municipis de la Selva.

El conseller amenaça que si no hi ha resposta en les properes setmanes,  el Govern entendrà que el territori no considera la C-32 com una prioritat, i per tant, els recursos es destinaran a una altra inversió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics