URGENT

Els Mossos recomanen no obrir la porta a desconeguts per evitar estafes

Compartiu aquesta història

Aquest matí la policia catalana ha ofert una xerrada amb consells de seguretat especialment destinats a la gent gran.

La trobada, que s’ha fet al casal de l’avi del centre, ha servit per explicar a la gent gran les principals recomanacions per evitar ser víctima d’estafadors i de robatoris.

Un moment de la xerrada d'avui
Un moment de la xerrada d’avui

És precisament el col·lectiu de la gent gran el principal objectiu dels lladres, estafadors o simplement de comercials sense escrúpols que s’aprofiten de la debilitat o bona fe dels avis.

Així són habituals les estafes de falses empreses de revisions de gas o aigua, que sol·liciten gran quantitat de diners un cop realitzada una suposada revisió, o persones que sense saber-ho han canviat de companyia subministradora de llum o gas sense ser-ne conscient.

A la xerrada els agents dels mossos han explicat també mesures de seguretat per evitar ser víctima de robatori aquests dies que es cobra la doble pensió.

[row]

[one_half]

El millor és no obrir a desconeguts, i si s’obre no donar mai informació ni dades personals”
Mossos d’Esquadra

[/one_half]

[/row]

Molts lladres esperen a les portes dels bancs la sortida de la gent gran un cop han retirat els diners de la pensió per poder robar–los.

Com a principal mesura de seguretat, els mossos recomanen no obrir la porta a desconeguts i en el cas que ja s’hagi obert, no mostrar mai cap mena de documentació ni factures, ja que alguns comercials poder ordenar canvis de subministraments amb les dades personals i sense consentiment dels avis.

La trobada ha reunit una 15a de persona al casal de l’avi del centre. Els mossos han ofert una xerrada participativa i visual, fins i tot recreant escenes habituals amb les que es troba la gent gran.

Aquestes xerrades es van fent anualment en diferents municipis de la zona per ajudar a la gent gran a prendre mesures de seguretat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics