radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Blanes presenta una nova edició del Voluntariat per la Llengua

Blanes presenta una nova edició del Voluntariat per la Llengua

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 885 0

La campanya, que ja compta amb un bagatge important d’edicions, s’ha presentat avui a la tarda a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Es tracta d’una iniciativa que es du a terme arreu del territori de Catalunya, al qual se sumen molts municipis del país.

Aquest és el cas de Blanes, que promou una activitat per millorar la fluïdesa idiomàtica que consisteix en que els voluntaris catalanoparlants mantinguin una conversa en català amb algun alumne que estigui aprenent la llengua. Aquestes converses només s’han de fer durant una hora la setmana, en un període de deu. Així ho explica Elisa Sola, directora de l’Oficina de Català de Blanesbaixa

Tot i que l’objectiu principal de la proposta és dotar d’eines a aquells que estiguin aprenent català perquè puguin millorar, no és l’únic. De fet, en paral·lel es busca que els alumnes, molts dels quals són de fora, generin sinèrgies i tinguin facilitats d’integració a Catalunya. És per això que el ‘Voluntaris per la Llengua’ aposta per les converses fora de l’aula, en un context més informal. De fet, ja hi ha molta gent que després d’haver format part d’aquesta iniciativa ha creat vincles d’amistat amb el seu interlocutor. Potenciar la integració és un objectiu paral·lel al de reforçar l’idioma.

Els Voluntaris per la Llengua, aquest és el nom amb què es coneix a tots aquells catalanoparlants que s’apunten a aquesta campanya, rebran un carnet que els acredita com a tal. Aquesta acreditació els permet accedir a moltes activitats culturals, així com obtindre descomptes per anar al teatre o al jardí botànic Marimurtra.