URGENT

Malgrat dóna suport a Mas, Rigau i Ortega per la imputació pel 9N

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament d’ahir al vespre va aprovar donar suport al president en funcions Artur Mas, la consellera en funcions d’ensenyament Irene Rigau i a l’ex vicepresidenta Joanna Ortega davant la imputació coneguda aquest dimarts per haver impulsat la consulta del 9N.

El suport es va materialitzar a partir d’una moció conjunta d’ERC, CiU i la CUP presentada d’urgència al ple d’anit.  La moció considera que en tot aquest cas s’està fent un ús partidista de les institucions judicials per tal de fer un judici polític als tres representants del govern català.

La moció va comptar amb el suport de Junts X Malgrat i dels 3 grups que la presentaven, mentre que el PSC es va abstenir per entendre que entén que hi ha un doble error; el del PP de judicialitzar un problema polític, i el d’Artur Mas per no usar correctament la Llei de Consultes.

El PP va votar en contra de la moció i demana deixar treballar a les institucions judicials i va negar qualsevol instrumentalització de la justícia per a finalitats polítiques.

És injust que es judicialitzi un problema polític” Ricard Nuñez, ERC Malgrat

El ple també va aprovar una altra moció  de suport al parlament,  al nou govern i president que sigui proclamat després de les últimes eleccions del passat diumenge.

L´alcalde de Malgrat, Joan Mercader en el ple d´anit
L´alcalde de Malgrat, Joan Mercader en el ple d´anit

Els republicans van deixar sobre la taula una altra de les mocions que presentaven ahir al vespre, relativa als horts urbans municipals.

Núñez explica que fa anys que reclamen aquest tipus d’equipament al poble i que es deixa sobre la taula la moció perquè el govern local ja ha començat a moure el projecte.

El ple d’ahir va durar prop de 3 hores i va servir per derogar algunes ordenances municipals degut a que hi ha lleis de rang superior que ja superen la normativa local.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics