radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » La plaga de xinxes dels plàtans d’ombra amenaça la costa i podria escampar-se per tota la península

La plaga de xinxes dels plàtans d’ombra amenaça la costa i podria escampar-se per tota la península

COMPARTEIX-HO
, / 1268 0

Aquests dies a Malgrat de Mar s’ha detectat una plaga de xinxes que afecta principalment els arbres anomenats plàtans d’ombra. Es tracta d’un insecte inofensiu per a les persones. No provoca picades ni al·lèrgies i s’alimenta de la part seca que envolta que el fruit dels arbres on viu.

L’onada de calor de les darreres setmanes ha facilitat la proliferació de les xinxes del plàtan. Una plaga que ha arribat per quedar-se.

Avd Costa Brava de Malgrat  on s'ha detectat el xinxa. Foto: A. Serrano

Avd Costa Brava de Malgrat on s’ha detectat el xinxa. Foto: A. Serrano

De moment no ha fet acte de presència a Palafolls, però a la població veïna de Malgrat de Mar sí se l’ha detectat. Concretament en alguns dels arbres que hi ha a les zones de l’avinguda de la Costa Brava i Països Catalans. Tot i que la plaga es troba en fase molt baixa, Carles García, del servei d’Espais Verds de l’ajuntament malgratenc, ha assegurat a Ràdio Palafolls que molt probablement a llarg termini aquest insecte es podria escampar a la resta de municipis de la comarca i gairebé amb tota seguretat s’acabarà instal·lant a tota la península.

En l’actualitat la plaga de xinxes ha afectat ciutats com Barcelona. El 2008 ja es va detectar a Castelldefels.