URGENT

Aquest divendres es constitueix el Consell Comarcal del Maresme

Compartiu aquesta història

33 consellers i conselleres, entre ells la socialista palafollenca Dolors Agüera, prendran l’acta com a membres de la Corporació aquest divendres, en un acte que es durà a terme aquest divendres a les 12 del migdia.

En aquesta mateixa sessió s’escollirà el president o presidenta de l’organisme supramunicipal de la nostra comarca. En aquest nou mandat, hi haurà representades al consell fins a 7 formacions polítiques: ERC i CiU, que comptaran amb 9 consellers cadascuna, PSC, que en tindrà 6, la CUP, amb 3 consellers, i PP, ICV i C’s, que hi aportaran 2 representants comarcals cadascuna. Una de les dades destacables és que els 33 consellers només n’hi ha 4 que repeteixin, dos homes i dues dones, Agüera entre elles.

Pel que fa a la repartició per pobles, Mataró serà el municipi que hi posarà més representants, un total de 5, seguit de Calella, Arenys de Mar i Premià de Mar, que en tindran 3. Pineda, Vilassar de Mar i el Masnou n’hi aporten 2, i entre els pobles que n’hi aporten un hi ha Palafolls, Tordera, Sant Pol i Canet.

Malgrat de Mar i Santa Susanna no tindran representació al Consell Comarcal.

Per ara, tot apunta a un possible tripartit entre ERC, PSC i CDC, amb la presidència compartida entre convergents i republicans, que amb 9 consellers cadascun serien les dues forces més votades a nivell comarcal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics