URGENT

El CAP de Malgrat-Palafolls, pioner en mètodes de suport als exfumadors

Compartiu aquesta història

L’any 2012 el Centre d’Atenció Primària ideava un sistema de suport a aquelles persones que volen deixar de fumar i que opten per fer-ho amb l’ajuda dels especialistes mèdics.  Des d’aquell moment, tots els usuaris del programa per deixar de fumar, tenien també accés a una pàgina a la xarxa social Facebook, on hi poden trobar suport, informacions i consells per aconseguir la seva fita. Ara, com a mostra de reconeixement, els qui assoleixen amb èxit el seu objectiu de no fumar durant un any rebran també un ‘certificat d’exfumador’, un reconeixement que emeten els professionals de la consulta per premiar l’esforç dels exfumadors.

Aquesta consulta es porta a terme al CAPMalgrat-Palafolls els dimecres durant quatre hores,i ja hi han passat més de 430 persones des de l’any 2008. A la consulta personalitzada es crea un perfil del pacient que vol deixar de fumar; s’analitzen les patologies que pateix i es fa una proposta de tractament, que pot consistir en la utilització de pegats de nicotina o en la utilització de pastilles per deixar de fumar, entre d’altres tractaments.

A dia d’avui, de les més de 430persones que han passat per la consulta, un 30% ja es poden considerar exfumadores i un 60% en període d’abstinència.

El funcionament del perfil és senzill. Per adherir-s’hi, només cal tenir un compte d’usuari de Facebook i cercar el perfil Tabac CSMS. Des de la Corporació, es va afegint informació d’interès al mur del perfil i, a nivell de missatges privats i personalitzats, es responen consultes o problemàtiques individuals amb els adherits al perfil.

L’experiència de la consulta a internet, pionera a la nostra zona, va ser exposada com a exemple d’utilització en les xarxes socials a les “IV Jornadas del Comité Nacional de Prevención i Control del Tabaquismo” celebrades fa un parell d’anys, poc després que el centre mèdic posés en marxa la iniciativa , que a dia d’avui segueix funcionant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics