radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » Precaució davant la onada de calor dels propers dies

Precaució davant la onada de calor dels propers dies

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 987 0

Aquest cap de setmana ja hem tingut unes temperatures força elevades, tal i com estava pronosticat. Durant el dia, les temperatures s’han enfilat fins a valors extrems i les nits, de caràcter plenament tropical, han complicat el son a més d’un.

Són els efectes provocats per una massa d’aire procedent del nord ‘Àfrica, que provocarà un temps d’allò més sec a tot el país i durant tota aquesta setmana.

Després d’una reunió del Comitè Tècnic de Seguiment del Risc per onada de calor i incendis forestals, el cos de Protecció Civil de la Generalitat ha demanat extremar les precaucions davant aquesta situació, ja que pot afectar la salut de les persones, i el risc d’incendi també va en augment.

En el primer cas, es recomana abaixar les persianes allà on toca més el sol, portar gorra i roba lleugera i de colors clars, caminar per l’ombra i beure aigua amb freqüència, i també portar cremar solar encara que sigui per sortir al carrer. També cal evitar la platja a les hores centrals del dia per evitar patir un cop de calor agreujat pel sol i tenir especial cura de la gent gran i els infants. També es recomana estar especialment atents als col·lectius  més vulnerables a la calor, com la gent gran, els nadons, o els malalts crònics.

Els Agents Rurals reforçaran aquests dies la vigilància d’activitats a l’entorn d’urbanitzacions i zones boscoses sobretot del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, per evitar conductes de risc, i els Bombers de la Generalitat disposaran del reforç de campanya forestal que ja està actiu.