radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » Analitzen l’aigua de la costa pinedenca per reaccions urticants

Analitzen l’aigua de la costa pinedenca per reaccions urticants

COMPARTEIX-HO
, / 837 0

Aquest cap de setmana s’han detectat taques marronoses (probablement mucílags) en algunes platges del Maresme.

Els mucílags són un fenomen marí natural, generat per fitoplàncton, que no es considera nociu. L’ACA ha pres mostres per analitzar també els motius de la reaccions urticants que van denunciar una quarantena de banyistes el passat diumenge al matí. Els afectats d’ahir no van haver de rebre en cap cas atenció mèdica, però es queixaven de molèsties a cos i extremitats. L’ACA van rebre la incidència i efectius de Creu Roja i Policia Local van fer un rastreig, però no van trobar les causes d’aquest fet. A partir de les 12.40 (3/4 d’1) es van deixar de rebre queixes d’usuaris i es va procedir  a tornar a hissar la bandera verda a les platges de Pineda.

D’aquesta manera, i com a mesura preventiva, oneja la bandera vermella a les platges pinedenques: a la dels pescadors, la de la riera, i també a la de Poblenou.