radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
, / 910 0

Les biblioteques ja fan préstec de llibre electrònic

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Les biblioteques ja fan préstec de llibre electrònic

Des de fa uns dies, les biblioteques catalanes ja dispensen préstec de títols digitals i cosa que permet més d’un milió de lectures, segons s’indica des del Departament de Cultura.

Tothom que tingui un carnet de biblioteca pública pot accedir a aquest servei que ofereix novetats editorials de ficció tant per a públic adult com infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre, i també obres de no-ficció.

Per poder accedir a eBiblio,que així es diu el servei,  caldrà facilitar l’adreça electrònica i un cop l’usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.

El director de la biblioteca de PLF, Josep Maria Simon, explica que la lectura dels llibres electrònics es podrà fer en ‘streaming’, a través de qualsevol navegador d’un ordinador o d’altres dispositius o descarregar-lo als dispositius durant 21 dies.

A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible tant per a Android com, d’aquí a uns dies per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.

També es podrà descarregar, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe.

Per a Simón, l’eBiblio  és un complement al servei de préstec de les biblioteques físiques, molt senzill d’utilitzar i  enfocat a l’actualitat bibliogràfica.

Així, aquesta nova oferta de préstec digital s’afegeix a les 387 biblioteques públiques de Catalunya, amb prop d’11 milions de llibres, 1,2 milions de documents de fons sonor i 1,3 de fons audiovisual, entre elles les de PLF.