URGENT

Investiguen si el PSC de Pineda acompanyava als votants i els subministrava el sobre amb el vot

Compartiu aquesta història

Segons publica avui el Punt-Avui, la Junta Electoral de zona d’Arenys de Mar ha obert diligències per investigar si el PSC de Pineda va desobeir la llei electoral repartint vots a la mateixa porta d’un dels col.legis electorals de la localitat el dia de les eleccions municipals. ERC va informar dels fets a la Junta a finals de maig, després que els Mossos d’Esquadra no traslladessin la denúncia feta pel partit el mateix dia 24, quan els agents es van personar al col·legi electoral fins a dues vegades. Hi van anar alertats i requerits per la formació republicana  i per apoderats d’altres formacions que es presentaven a les eleccions. Alertaven d’una suposada pràctica irregular de membres del partit socialista que, a banda de repartir sobres amb el vot a la porta del col·legi electoral, indicaven als electors que s’hi apropaven que agafessin el vot del seu partit.

Les queixes de les altres formacions també es van centrar en el fet que apoderats del PSC anaven a buscar a votants a casa seva i els acompanyaven fins a la urna amb el vot subministrat prèviament. El cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, 2a força al municipi, rere precisament el PSC, entén que aquestes pràctiques no tenen cabuda dins de la llei electoral i considera que ha de ser la Junta Electoral la que determini si hi ha hagut irregularitats i, si és el cas, que actuï perquè no es tornin a repetir en futurs comicis.

El republicà assegura que no li correspon dir si hi ha delicte o no, però si creu que ha actuat en defensa de la llibertat de vot i de les bones pràctiques democràtiques. Aragonés també apunta que si la Junta determina que el PSC va actuar correctament, es donarà via lliure a fer el mateix en properes eleccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics